Skocz do zawartości

Problem Z Montowaniem Partycji Ntfs Oraz Z Usb

AndreeK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na początku może przeproszę za wszelkie ewentualne banalne pytania lub niefachowe określenia, ale jestem początkującym użytkownikiem Fedory. Zainstalowałem ze 2-3 tygodnie temu Fedorę 7. Na początku było wszystko super, byłem pod wrażeniem. Poczytałem trochę i podmontowałem sobie następnie partycje NTFS, tj. zainstalowałem ntfs-3g, dopisałem sobie do fstab co należy i nie było kłopotów, ale po updacie na kernel 2.6.22-27 (chyba po tym) przestało mi podmontowywać te partycje "windowsowe" - podczas uruchamiania okienko pokaż szczegóły automatycznie się rozwijało i pokazywało okno ładowania i przy montowaniu lokalnych systemów plików było "zawiódł". Zauważyłem też, że przestał mi podmontowywać pendrive'a, a wcześniej ikonka na pulpicie sama się pojawiała. No i jeszcze jedno zauważyłem, co może nie jest dla mnie jakoś istotne, ale może znawcom tematu na coś wskazywać: jak się pojawia okienko logowania to kiedyś był sygnał dźwiękowy (z PC speakera), a teraz nie ma.

Proszę o pomoc (a przy okazji i naukę :) ).

Pozdrawiam,

Andrzej

Nowe kernel powoduja kilka tego typu błędów. Uruchom system używając ostatniego sprawnego jądra. GDM moze inaczej działać(albo działąc źle razem z całym GNOME), albo po prostu dlatego:

Updating:
gdm i386 1:2.18.4-1.fc7 updates 4.3 M

Ten dźwięk raz się pjawia, raz nie - od lat jest to samo. A wynika m.in. z tego, że za PC Speaker odpowiada pewien moduł jądra, który czasem w tajemniczy sposób znika :)