Lukaszb1983 Napisano Sierpień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2007 Witam. Mam problem dotyczący instalacji karty WiFi. Mam komputer z kartą TP-Link TL-WN551G i systemem Fedora Core 6. Udało mi się zainstalować sterowniki do tej karty i od strony sprzętowej karta działa ok. Teraz chciałbym stworzyć sieć gdzie tp-link byłby tak jakby nadajnikiem, czyli, żebym na drugim komputerze mógł włączyć wyszukaj dostępne sieci i zebym w ten sposób mógł się podłączyć do tego tp-linka. Nie wiem czy wyraziłem się dość jasno, ale mam nadzieje, że ktoś mnie zrozumie:) Szukałem informacji na ten temat na forum, ale jakoś nie mogę znaleźć potrzebnych mi informacji. Z gory dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2007 Nie wiem co to takiego TP-Link TL-WN551G a nie mam czasu teraz szukac informacji na temat tej karty, ale podpowiem Ci, ze to co chcesz zrobic to tak zwany Acces Point. Nie wiem czy ta karta moze pracowac w tym trybie (sprawdz w dokumentacji) - jesli tak (a nie wszystkie karty to potrafia), to nalezy ustawic ja skonfigurowac i uruchomic wlasnie w tym trybie... Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszb1983 Napisano Sierpień 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2007 TP-LINK WN551G jest to karta WiFi która ma możliwość pracy jako Access Point. Jest Ona na układzie atherosa. Sterowniki ściągnąłem ze strony http://madwifi.org. Wiem, że kartę należy odpowiednio skonfigurować, ale jestem początkującym użytkownikiem (_linux'a_ → Linuksa) ORT i nie za bardzo wiem w jaki sposób to zrobić. Właśnie dlatego napisałem tego posta w nadziei, że ktoś napisze mi krok po kroku jak skonfigurować ką kartę do pracy jako Access Point. Czy komuś udało się coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi