Joga.Bonito Napisano Sierpień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2007 Witam, mam pewien dziwny problem, otóż YUM odmówił posłuszeństwa, nie wiem dlaczego. Chciałem zainstalować program gpart, wydałem polecenie: yum search gpart Wynik: [root@FC6CORE ~]# yum search gpart Loading "installonlyn" plugin Setting up repositories http://linuxdownload.adobe.com/linux/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Date: Sat, 18 Aug 2007 14:39:38 GMT Server: Apache Transfer-Encoding: chunked Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1 Trying other mirror. Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: adobe-linux To nie koniec, włączyłem aktualizacje automatyczne i wyrzuciło mi komunikat, iż nie można pobrać informacji o aktualizacji. To samo dotyczy programu Aplikacje --> Narzędzia Systemowe --> Aktualizator oprogramowania Komunikat wygląda tak: [b]Nie można pobrać informacji o aktualizacji[/b] Nie można pobrać informacji o oprogramowaniu. Może to być spowodowane brakiem dostępu do połączenia sieciowego. To jest o tyle dziwne, że internet normalnie działa, peerguardian i amule też. Sprawdziłem w Sieć i tam jest wszystko OK. Chociaż, jest jedno ale, mam tam trzy połączenia eth1 (modem) oraz eth0 (karta sieciowa), problem w tym, że eth1 jest zdublowany, czyli mam eth1 oraz eth1.bak, obydwa są aktywne, ale zaznaczyłem tylko eth1. Niby wszystko działa, mam tak od jakiegoś czasu, nie wiem dlaczego. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2007 Czy jakieś inne programy napisane w pythonie również mają problem z dostępem do internetu? Spróbuj przeczyścić dane yuma przed rozpoczęciem następnych działań: yum clean all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Sierpień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2007 Problem leży zapewne we właczonym, ale niedziałającym repozytorium Adobe. Wyłącz je i spróbuj jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joga.Bonito Napisano Sierpień 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2007 Problem leży zapewne we właczonym, ale niedziałającym repozytorium Adobe. Wyłącz je i spróbuj jeszcze raz. OK. pomogło. dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi