ruffou Napisano Sierpień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2007 Witam, Używam w firmie Samby z CUPS jako serwera wydruków. Zależy mi na analizie informacji dotyczącej tego kto ile i na jakiej drukarce drukował w jakimś przedziale czasu. Przeglądałem dokumentację Samby i CUPS, googlowałem i na nic ciekawego nie trafiłem Może któryś z kolegów podpowie jak rozwiązał takie zagadnienie (o ile ktoś tego potrzebował)? Z góry dzięki za info. Ruffou Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2007 Najpierw zadawaj te pytania Google !! http://www.linuxprinting.org/kpfeifle/Samb...draft.html#14_6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruffou Napisano Wrzesień 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2007 Najpierw zadawaj te pytania Google !! JAk napisałem - "Przeglądałem dokumentację Samby i CUPS, googlowałem i na nic ciekawego nie trafiłem " - więc sugestia o pogooglowaniu jest nie na miejscu. Ale i tak dziękuję za wysiłek włożony w odpowiedź na pytanie. Z dokumentu, do którego link zamieściłeś wynika jedynie możliwość zakładania quot na zadania drukowania - niestety quot globalnych i do tego nie pozwalających popatrzeć jaki procent ma user wykorzystany. Nie o to mi chodziło. To, czego chcę się dowiedzieć to: "...kto ile i na jakiej drukarce drukował w jakimś przedziale czasu...". I tutaj faktycznie dzięki temu dokumentowi trafiłem na narzędzia: PrintAnalyzer, pyKota, printbill, LogReport. Opisy na ich stronach domowych wyglądają obiecująco. Zobaczymy jak się sprawdzą w walce Pozdrowienia, Ruffou Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2007 no widzisz jednak troszkę Cię naprowadziłem ...a używałem Google jak już przetestujesz rozwiązania to opisz swoje wrażenia, z miłą chęcią poczytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi