ajnsztajn Napisano Wrzesień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2007 Witam Postawiłem ftp na vsftpd Mam dostęp do ftp przez przeglądarke i terminal na użytkowniku anonymous i użytkowniku lokalnym lecz jest problem z dostepem przez klienta gFTP wyskakuje mi Wyszukiwanie xx.xx.xx.xx Próba połączenia z xx.xx.xx.xx:21 Nawiązano połączenie z xx.xx.xx.xx:21 220 xxxxxftp USER anonymous 230 Login successful. SYST 215 UNIX Type: L8 TYPE A 200 Switching to ASCII mode. PWD 257 "/" Loading directory listing / from server (LC_TIME=pl_PL.UTF-8) PASV 227 Entering Passive Mode (192,168,0,2,121,26) LIST -aL 425 Security: Bad IP connecting. Rozłączanie od ośrodka xx.xx.xx.xx Wyszukiwanie xx.xx.xx.xx Próba połączenia z xx.xx.xx.xx Nawiązano połączenie z xx.xx.xx.xx 220 xxxxxx ftp USER anonymous 230 Login successful. SYST 215 UNIX Type: L8 TYPE A 200 Switching to ASCII mode. CWD / 250 Directory successfully changed. Loading directory listing / from server (LC_TIME=pl_PL.UTF-8) PASV 227 Entering Passive Mode (192,168,0,2,121,31) LIST -aL 425 Security: Bad IP connecting. Rozłączanie od ośrodka xx.xx.xx.xx mój vsftpd.conf #praca jako demon listen=YES #user na ktorym chodzi vsftpd nopriv_user=ftp #wylaczenie serwera anonimowego anonymous_enable=YES #dostep przez uzytkownikow lokalnych local_enable=YES #prawo do uploadu write_enable=YES #prawa plikow local_umask=022 #pozwolenie na zmiane praw plikow chmod_enable=YES #zamkniecie userow w ich katalogach domowych chroot_local_user=YES #ustawienie portow pasywnych do polaczen pasv_max_port=31010 pasv_min_port=31000 #banner powitalny przy logowaniu ftpd_banner=Witamy na serwerze INSURGENTS.NET #ukrywanie okreslonych plikow w katalogach domowych hide_file={.bash_logout,.bash_profile,.bashrc,.bash_history,.mysql_history,Maild r} #plik autoryzacji dla pam znajdujacy sie w '/etc/pam.d' pam_service_name=vsftpd # wlaczamy logowanie xferlog_enable=YES xferlog_std_format=NO vsftpd_log_file=/var/log/vsftpd.log Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajnsztajn Napisano Wrzesień 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2007 problemów ciąg dalszy z klienta nie moge sie płaczyć ale tylko z tego kompa na którym vsftpd jest uruchomiony , z innego kompa na windows i klientem smartFTP łącze sie bez problemów ale nie moge sie połączyc z IE Jak miałem link bezposredni do pliku nie mogłem go porac dopiero instalując FF moge łaczyć sie z FTP za pomocą przeglądarki dla mnie dziwne , Może ktoś umie to wytłumaczyc Podsumowując komp na którym jest VSFTPD Łączę sie przez FF przez klienta nie moge z kompa w sieci na win łączę sie przez klienta , opere i FF przez IE nie mogę wyskakuje mi błąd "Wystąpił błąd podczas otwierania folderu na serwerze FTP . Upewnij sie , czy masz uprawnienia dostępu do tego folderu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi