wegorekm Napisano Wrzesień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2007 Zaraz po zalogowaniu dostaje blad/ostrzezenie: You session only lasted less then 10 seconds... Klikam na 'view details' i dostaje: localuser:michal being added to access control list /usr/bin/gnome-session: /lib/libc.so.6: version 'GLIBC_2.7'not found (required by /lib/libasound.so.2) Blad pojawil sie po aktualizacji oprogramowania programem z menu--> Software Update Dodam ze kilka dni wczesniej moglem namieszac w repozytoriach bo oznaczylem wszystkie jakie mialem na 'enalbed'. Po zalogowaniu nie moge zrobic nic innego jak tylko przeczytac sobie komunikat powyzszego bledu i przelogowac sie (co oczywiscie w niczym nie pomaga) Prosze o pomoc i wyrozumialosc, jestem nowy na forum a pod linuxem siedze od niedawna Czy da sie uchronic partycje przed formatem i reinstalacja Fedory? wlasnie obczailem ze logowanie w trybie tekstowym dziala, net dziala i yum rowniez dziala ----------------- FC7,Pentium M, PS. Na innej partycji mam Ubuntu, moze da sie z niego skorzystac zeby postawic Fedore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2007 Zalęzy jak partycjonowałes dysk. Jeżeli zrobiłes to "z głową" czyli zrobiłeś sobie oddzielny /home, to nie będzie tak źle. Prawdopodobnie udznaczyłeś sobie repozytoria rozwojowe, co dla nieprogramistów/developerów jest czynnością samobójczą. Trzeba wtedy uważnie patrzeć, co yum(a nie ten ograniczony "Software Updater") próbuje aktyalizaować i z jakiego repozytorium - przede wszystkim. Jezeli chcesz się bawić w inne repozytoria, to wiedz, ze to niebezpieczna dla systemu zabawa, wymagająca widzy i dobrych narzędzi. Software Updater do niech niewątpliwie nie należy. Nie wiem o co może chodzić z ACL, ale problem leży po stronie "za nowych" pakietów. Wyłącz te repozytoria i odpal zwykła aktyalizację, w trybie tekstowym. Ewentualnie odinstaluj pakiety development i zainsaluj ich odpowiedniki z fedora albo updates. To jednak ręczna robota. Pewnie jest jeszcze jakiś sposób ale tylko ten mi przyszedł do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi