bartek_zd Napisano Wrzesień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2007 Witam, to moj pierwszy temat i prosze z wejscia na mnie nie krzyczec tylko wytlumaczyc jak dziecku, to co dla mnie jest kosmosem a dla was mniej niz banalem... otzoz, fedore 7 mam od wczoraj, moje osiagniecia to zainstalowanie kadu przez yum`a. teraz czas na amule ale za cholere nie umiem. sciagnalem program spakowany zipem, rozpakowalem. znajduje sie w folderze domowym. staralem sie yumowi powiedziec yum install amule ale on mnie olal... Drodzy Forumowicze, zacni i bardziej doswiadczeni, pomozcie mi jak to zrobic zeby zainstalowac i jeszcze dzialalo... pzdr. bartekzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_zd Napisano Wrzesień 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2007 pokazuje mi takie cos... [root@localhost bartek_zd]# yum install amule fedora 100% |=========================| 2.1 kB 00:00 updates 100% |=========================| 1.9 kB 00:00 Setting up Install Process Parsing package install arguments Nothing to do [root@localhost bartek_zd]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Wrzesień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2007 Poczytaj o repozytoriach, podpowiem że musisz dodać kilka, w szczególności livne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_zd Napisano Wrzesień 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2007 livne juz chyba dodalem. yum napisal ze zainstalowal. ale dalej jest ten sam problem. to co dodalem poprzednio jest wlasnie po instalacji livne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Wrzesień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2007 su- rpm -ihv http://rpm.livna.org/livna-release-7.rpm i wszystko będzie śmigać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_zd Napisano Wrzesień 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2007 i wszystko faktycznie smiga, jestem winny podziekowania! i jeszcze bede pytal o wiele spraw gdyz dopiero sie ucze, ale juz widze ze warto. pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi