lazze Napisano Wrzesień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2007 Witam Mój problem polega na tym że ten czarny ekran z kursorem migającym nie chce przeminąć. System ładuje wszystkie sterowniki i demony bez problemu tyle tylko że zatrzymuje sie na bardzo długo na yum-update (tyle co widać w szczegułach uruchamiania) , gdy przechodze na konsole wysztko pięknie chula, nie wiem co się dzieje za bardzo... Przed ostatnim restartem własnie grzebałem w passwd ale wszystko pozniej poprawiłem na stan sprzed występowania tego problemu tak samo w shells dopisałem linijke ale zaraz gdy zauwazyłem że cos mi się piepszy to to wywyaliłem. Mógłby ktoś mi coś poradzić>>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2007 jeżeli zatrzymuje się na yum-update to najpierw wyłącz tą usługę przy starcie, z konsoli możesz to zrobić za pomocą poleceń ntsysv oraz chkconfig, potem zaktualizuj yum-a - yum upgrade yum, i sprawdź jeszcze raz, zakładam oczywiście że podczas startu systemu połączenie z internetem masz włączone? interfejs sieciowy podniesiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi