spadi Napisano Październik 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2007 Niedawno postanowiłem zoptymalizować start mojej Fedorki wyrzucając pare usług systemowych, korzystając z postów zawartch na forum zrobiłem porządek z nimi. Niestety ku mojejmu zdziwieniu po podłączeniu jakiegokolwiek nośnika zewnętrznego dostaje taki komunikat: Error org.freedesktop.Hal.PermissionDenied. Komunikat jest o tyle dziwny że podczas czystek w usługach nie ruszałem nawet hald'a. Niestety nie mam pojącia z czego wynika ten problem więc zmuszony jestem prosić o pomoc bardziej doświadczonych użytkowników. Pozdrawiam Spadi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_myk Napisano Październik 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2007 Niedawno postanowiłem zoptymalizować start mojej Fedorki wyrzucając pare usług systemowych, korzystając z postów zawartch na forum zrobiłem porządek z nimi. Niestety ku mojejmu zdziwieniu po podłączeniu jakiegokolwiek nośnika zewnętrznego dostaje taki komunikat: Error org.freedesktop.Hal.PermissionDenied. Komunikat jest o tyle dziwny że podczas czystek w usługach nie ruszałem nawet hald'a. Niestety nie mam pojącia z czego wynika ten problem więc zmuszony jestem prosić o pomoc bardziej doświadczonych użytkowników. Pozdrawiam Spadi A czasem po drodze nie gmerałeś z SELinuksem? Podobny problem miałem po aktualizacji czegoś w stylu SELinuks-policy, tylko, że wtedy to zniknęło po restarcie systemu... Jakie usługi wyłączyłeś? Pozdrawiam k_myk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spadi Napisano Październik 13, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2007 Już sobie poradziłem z tym problemem. Wszystko zaczęło poprawnie montować jak uruchomiłem w usługach Console Kit. W każdym bądź razie dzięki za dobre chęci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi