MitS Napisano Październik 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2007 Witam, mam mały problem... otóż gdy robię coś takiego: #include <iostream> #include <mysql/mysql.h> using namespace std; int main(){ return 0; } to wywala mi błąd: [mits@ozyrys srv]$ g++ srv.cpp -o srv server.cpp:9:25: error: mysql/mysql.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu i teraz mam pytanie takie: co mam zrobić by ta dyrektywa była dostępna lub mógłbym używać baz danych w C++ ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimas7 Napisano Październik 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2007 Witam, yum install mysql-devel powinno załatwić sprawe. pz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Październik 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2007 oooo superancko dzieki działą !!!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2007 Od siebie polecam http://soci.sourceforge.net/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi