patryk_f Napisano Listopad 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2007 Mam dość dziwny problem To moje pierwsze kroki z linuxem. Na początku zainstalowałem fedorę 6 i po zaktualizowaniu się przez sieć zniknął kursor. Usuwałem reinstalowałem, zameniałem gnome na kde. efekt ten sam. Nie reaguje na zmianę kursora w system-> preferencje-> sprzęt-> mysz->kursor Reaguje jedynie na wyróżnianie klawisze crtl (dzięki temu wiem gdzie jest mysz) Myślałem że to może się zmieni po przejsciu na fedorę 7 ale jest to samo. tyle że tu jest tak od samego początku . mam jeszcze dużo do konfiguracji i zabawy z tym systemem, ale bez myszy dalej nie ruszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baqers Napisano Listopad 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2007 Cześć nikt nie odpisuje to ja postaram Ci się pomóc . Ja miałem podobny problem i tu prawdopodobnie chodzi o brak obsługi sprzętowej czy coś takiego , w każdym razie: 1)Zaloguj się na roota 2)otwórz plik xorg.conf (najlepiej programem gedit) jest gdzieś w katalogu /etc/X11/ 3) Znajdź sekcję device 4) na jej końcu dopisz: Option "SWcursor" "true" mi pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk_f Napisano Listopad 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2007 Dzięki pomogło 100% sukcesu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matombo Napisano Grudzień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2007 Witam serdecznie U mnie zastosowanie rozwiazania problemu niestety nie pomoglo. Wzmiankowana linie nalezy dopisac , a i owszem ale w sekcji "Devices" pliku xorg.conf. Dopiero takie wpisanie rozwiazalo problem u mnie. Pozdrawiam. Matombo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi