adrub Napisano Listopad 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2007 Mam dla was kilka linków, jeśli ktoś jeszcze nie słyszał o tym urządzeniu. strona OpenMoko wiki ogólne info Co o nim myślicie? Cena w porównaniu z iPhonami bardzo niska. jak wam się podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2007 Projekt OpenMoko śledzę bardzo długo, chyba praktycznie od jego powstania, i podoba mi się bardzo, uważam jednak, że projekt dopracuje urządzenie za ok rok, co do iPhone'a jest to już produkt ogólnie mówiąc dopracowany pod względem hardware'u i softu, co do ceny to nie można jej bezpośrednio porównywać, ponieważ są to produkty różniące się znacznie pod względem budowy i myślę wykonania, a jest tak bo OpenMoko celuje w trochę inny "target" niż Apple, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrub Napisano Listopad 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2007 ciekawi mnie, czy to będzie uaktualniane na zasadzie paczek? czy może jakieś wydawane raz na czas nowe wersje... Mam nadzieję, że wydadzą tego smartfona wkońcu w grudniu i że będzie to wersja wpełnisprawna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2007 Myślę, że będzie to tak jak w linuksie, czyli uaktualnienia do aktualnej wersji będzie można pobierać, natomiast raz na jakiś czas będzie wydawana jedna duża wersja, którą będzie się w całości wczytywało, w tym akurat OpenMoko przewyższa wszystkie inne urządzenia, widać tutaj potęgę OpenSource, jednak ważne jest, żeby twórcy zadbali i rozwineli społeczność która pociagnie projekt, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi