rolando Napisano Październik 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2004 Witam. Załamka totalna. Po kilku operacjach na dysku po windą tzn usunięciu 2 partycji win, oraz fizycznej zmianie przyporządkowania dysku na IDE (przedtem slawe secondary chyba teraz pimary master)Fedora odmówiła współpracy wywala sie podczas startu :shock: przyczym mam do wyboru dwie możliwości wcisnąć ctrl-d -- reset lub podać hasło wtedy wyskakuje pytanie czy naprawić system plików#1?co mam zrobić żeby przywrócić fedorę do życia w takim stanie w jakim ostatni raz jej używałem? bardzo będę wdzięczny za wszelką pomoć. POZDRAWIAM WSZYSTKICH! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen79 Napisano Październik 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2004 Troche nie kumam o co ci chodzi , ale : grub (albo inny bootloader) zapisal polozenie jadra na partycji (strzelam) np hdd6 po przepieciu nie widzi kernela , wiec , albo zmieniles tak partycje ze juz nie ma kernela na 6 partycji (ani na hdd) , albo jest na 6 tylko hda6 - zobacz jak bedzie jak przepniesz jak bylo , albo normalnie zmien parametry startowe bootloadera (jesli nic na samych partycjach nie napsules to ruszy) Jak to nie pomoze , to co ci zaszkodzi przetestowac ...? Opisz cos wiecej (o tym co juz zrobiles) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi