Matju Napisano Listopad 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2007 Mój problem jest następujący, w związku z reorganizacją mojej małej sieci jestem obecnie w następującej sytuacji. Jeden komputer z zewnętrznym IP, równolegle na switch'u router na prywatnym IP do kilku komputerów. Jak współdzielić zasoby z tego komputera z zewnętrznym z tamtymi poza routerem. Czy jest jakaś możliwość konfiguracji samby ?. Czy coś poza Hamachi może mi pomóc ? Apropo hamachi po tym jak spróbowałem udostępniony dysk samby działa na hamachi pod XP ale pod Vistą gdy wchodzę na tego użytkownika to wchodzi na swoje (Visty) zasoby udostępnione. Spotkał się ktoś z takim problemem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J@RO500 Napisano Grudzień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2007 looknij : http://www.builderau.com.au/blogs/codemonk...htm?p=339270746 Mój problem jest następujący, w związku z reorganizacją mojej małej sieci jestem obecnie w następującej sytuacji. Jeden komputer z zewnętrznym IP, równolegle na switch'u router na prywatnym IP do kilku komputerów. Jak współdzielić zasoby z tego komputera z zewnętrznym z tamtymi poza routerem. Czy jest jakaś możliwość konfiguracji samby ?. Czy coś poza Hamachi może mi pomóc ? Apropo hamachi po tym jak spróbowałem udostępniony dysk samby działa na hamachi pod XP ale pod Vistą gdy wchodzę na tego użytkownika to wchodzi na swoje (Visty) zasoby udostępnione. Spotkał się ktoś z takim problemem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
botul Napisano Grudzień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2007 Mój problem jest następujący, w związku z reorganizacją mojej małej sieci jestem obecnie w następującej sytuacji. Jeden komputer z zewnętrznym IP, równolegle na switch'u router na prywatnym IP do kilku komputerów. Jak współdzielić zasoby z tego komputera z zewnętrznym z tamtymi poza routerem. Czy jest jakaś możliwość konfiguracji samby ?. Czy coś poza Hamachi może mi pomóc ? Apropo hamachi po tym jak spróbowałem udostępniony dysk samby działa na hamachi pod XP ale pod Vistą gdy wchodzę na tego użytkownika to wchodzi na swoje (Visty) zasoby udostępnione. Spotkał się ktoś z takim problemem ? Hmmm, troszkę zamotany opis, ale wyjścia są co najmniej dwa. Jak dla mnie najproście chyba dorzucić jeden interfejs sieciowy do tego komputera z zewnętrznym IP, i wpiąć go do sieci prywatnej. Skonfigurować routing i będzie śmigać. Drugie rozwiązanie to OpenVPN, czego namiastką jest właśnie hamachi. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi