Skocz do zawartości

Jak Zainstalować Compiz-fusion W F8?

ka11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jeśli chodzi o (_linuxa_ → Linuksa) ORT to jestem kompletnym laikiem :D W sumie używam (_linuxa_ → Linuksa) ORT od wczoraj.... wszystko spoko, ale chciałem sobie zainstalować compiz-fusion. No, zrobilem wszystko, to co w tutorialu nizej, ale po zainstalowaniu wszystkich RPMów nie pojawia mi sie żadna ikonka fusiona, nie dziala polecenie fusion-icon w terminalu, czy mógłby mi ktoś powiedzieć co robie źle ;/? Jakby co to moje gg: 2871390.

Z góry dzięlkuje za odpowiedź.

ka11

Tak, według tego instalowałem, praktycznie (_odrazu_ → od razu) ORT po instalacji systemu, no to widze, ze to moze byc wina sterowników, tylko, że tych nie moge zainstalować, bo po wylaczeniu x servera, odpalam instalator sterow z pod roota, wlacza sie, daje accept no i pokazuje sie, czy chce sciagac z ftp nvidii kernela daje tak. pokazuje sie, ze nie ma tam, wiec czy chcesz aby instalator sam zrobil kernela, daje tak, pokazuje sie, ze nie moze zrobic bo nie mam jakis 'cc' shitow i sie instalator wylacza.... ;/

Nie cc shitów tylko ile dałem rade wyczytać z Twojej wysoce chaotycznej wypowiedzi to nie masz kompilatorów...

A nie prościej pobrać stery w rpmie i zainstalować komendą rpm -i xxx.rpm ? To tylko taka sugestia, czy to da się zrobić ze sterami to nie wiem bo mój intelek śmiga na standardowych i jest mu z tym dobrze ;)

Co do compiza... fusion-icon też nigdzie nie widzę... nawet próbowałem to na chama wcisnąć ale nie było sensu, bo żadne nie wchodzi nie wiadomo czemu, więc o po prostu olałem. Mam postawionego compiza, do tego emeralda i ccsm [compizconfig settings manager]. A w settings jest opcja "Desktop Effects" i tam się włącza compiza...

lub komendą compiz-manager, też działa.

potem emerald --replace i masz wszystko... ccsm sobie konfigurujesz efekty...