jtb Napisano Listopad 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2007 Witam, Po aktualizacji yum'em (F7 -> F8) w zasadzie wszystko jest ok za wyjątkiem startu, na etapie „Uncompressing Linux... OK, booting the kernel" - czas oczekiwania na ciąg dalszy wynosi około 2 minuty. Strasznie długo. F7 startowała znacznie szybciej. Można coś z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greeg Napisano Listopad 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2007 Mam dokładnie ten sam problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greeg Napisano Listopad 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2007 Znalazłem rozwiązanie należy wy edytować plik /boot/grub/grub.conf i dopisać do linii kernel /boot/vmlinuz-2.6.23.1-49.fc8 ro root=LABEL=/ rhgb quiet install acpi=off Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jtb Napisano Listopad 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2007 Dzięki. Mała uwaga, system szybciej startuje ale na dowidzenia komputer się sam nie wyłącza. Przynajmniej u mnie. :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greeg Napisano Listopad 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 U mnie jest to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jtb Napisano Listopad 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2007 Dodanie do poleceń jądra w w/w linii: acpi=off apm=power_off , problem rozwiązuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi