lelad Napisano Listopad 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2007 Witam wszystkich. Mam następujący problem: Wykonałem uaktualnienie Fedora 7 do wersji F8. Po tej operacji zauważyłem, że nie działają poprawnie efekty pulpitu. Objawia się to tym, że po maksymalizacji okna nie zajmuje ono całego ekranu a tylko jego część. Poza tym czasami zdarza się, że system się zawiesza i wtedy pomaga mu tylko reset. Wszystkie te problemy ustępują gdy wylączę efekty pulpitu. Używam compiz i aiglx . Jak już napisałem używam natywnych otwartych sterowników dla karty radeon 9800pro. Nie miałem żadnych problemów z aiglx i compiz przed aktualizacją (dla f7). W związku z powyższym mam pytanie czy kogoś także dotknął ten problem, czy to tylko przypadłość mojego systemu? Lelad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Percy Bent Napisano Listopad 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2007 jedyny problem jaki miałem z efektami pulpitu, to kiedy wyłączając komputer kazałem zapamiętać uruchomione programy, po ponownym uruchomieniu wykrzaczył się compiz i musiałem zrobić restart bo nie mógł się pozbierać. Mam ati 9000 mobile na sterach zainstalowanych automatycznie przez fedore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stubby Napisano Grudzień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2007 Ja mam ten sam problem. Mam włączone efekty pulpitu i jak wyłączę komputer i ponownie włącze to działa dopuki nie zmienie pulpitu albo nie zmaksymalizuje okienka to jest wporządku, za każdym razem musze wyłączyc efekty pulpitu, włączyc kompa jesczze raz i wtedy wlaczyc efekty pulpitu i juz działa super dopuki znowu nie zrestartuję kompa :| A tak w oguóe to uzywam fedory 8 na kompie z intel core 2 DUO 1,8 MHz z karta grafiki GeForce 8500 GT. I jeszcze jedno jak wyłącze kompa przy włączonym compizie fusion i włącze spowrotem to strasznie mi wszystko muli dopuki nie wyłącze i włącze compiza jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi