wookash_x Napisano Październik 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2004 Witam Obecnie mam Fc2 ale przymierzam się do instalacji Slackware 10 i stąd moje pytanie czy dla tych dwóch dystrybucji mogę utworzyć wspólny katalog /home ?? pozdro: wookash_x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekz Napisano Październik 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2004 ja mam FC2 i RH9 na wspolnym /home oraz jeszcze jeden komp z RH9 z podmontowanym na nfs katalogiem /home i dziala ze az milo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen79 Napisano Październik 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2004 Kiedys moim (wspolnym dla M$ - tam oczywiscie tylko nazwa byla home i kilka rzeczy bylo "made by me" udziwnione - FreeBSD , i Linuksa - nie rob tego w domu - w zasadzie domowi tj /home - krotko bylo , ale sie dalo) /home byl vfat Fantazja cie poprowadzi (chyba ze sie zamkniesz na gotowe rozwiazania) Zerknij na man fstab i sprawdz jak masz podmontowany /home w /etc/fstab - nie formatuj partycji z /home (chyba ze nie masz osobnej - a to juz masz pierwszy problem) przy instalacji slacka i dopisz sobie do fstab'a jak w trakcie instalacji nie spyta o to automat Jak masz jakies pytania - wal smialo Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi