Yorgus Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 Witam srdecznie, jestem zarówno nowy na tym forum jak również nowym użytkownikiem Fedory. Problem mój polega na tym że po instalacji WINE oraz MS Offica nie mogę otworzyć programu (Excela). Czy ma ktoś propozycję rozwiązania tego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanji Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 (...) Czy ma ktoś propozycję rozwiązania tego problemu Nie lepiej, po prostu, przyzwyczić się do Open Offica? Co prawda jest trochę wolniejszy, ale równie funkcjionalny. MS Ofiice w emulatorze też na pewno będzie wolniejszy niż w windowsie. Emulatory mają to do siebie, że nie zawsze i ze wszystkim chodzą, a podejście że: "mogę zmienić system operacyjny i tylko (dzięki wine) system" raczej przyspoży więcej problemów, niż korzyści. I co najważniejsze nie pozwoli w pełni poznać uroków genialnego systemu op. jakim jest linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 A gdyby sie pan Yorgus bardzo uparl zalecam sprobowac CrossOver, bowiem z tego co wiem lepiej sie nadaje do takich rzeczy jak M$ Office Oczywiscie wstepnie polecam goraco Open Office ale jesli nie to CrossOver dostepny na stronie Wine www.winehq.com lub Cedega (wersja mmm CVS bodajze zwana jest bezplatna wersja graficzna jest platna ale i tak chyba lepszy CrossOver) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yorgus Napisano Listopad 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 A gdyby sie pan Yorgus bardzo uparl zalecam sprobowac CrossOver, bowiem z tego co wiem lepiej sie nadaje do takich rzeczy jak M$ Office Oczywiscie wstepnie polecam goraco Open Office ale jesli nie to CrossOver dostepny na stronie Wine www.winehq.com lub Cedega (wersja mmm CVS bodajze zwana jest bezplatna wersja graficzna jest platna ale i tak chyba lepszy CrossOver) Sęk w tym, że ja się na MS $ nie uparłem. Mam w Excel'u klika projektów które korzystają z kwerend połączonych ze stronami WWW. Jest tego na tyle dużo że nie opłaca mi się przepisywanie tego do bazy. Ale dzięki za odpowiedź na pewno spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Listopad 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2007 No tooo przecież Open Office otworzy dokumenty Excela bez problemu O_O zrobilbym kopie zapasowa pliku i sprobowal go otworzyc przez Open Office a jak cos probowac z Cross Over ostrzegam nie siedzialem w tym wiec nie wiem ale interfejs IMO podobny do Wine (czyt. windowso podobny graficznie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi