LordD Napisano Grudzień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 Problem: Monitor nagle przechodzi w stan spoczynku a gdy próbuję go włączyć to zapala się na chwilę i znów gaśnie; tylko twardy reset pozostaje. Co z tym zrobić? Mój xorg.conf: # Xorg configuration created by system-config-display Section "ServerLayout" Identifier "single head configuration" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Monitor" Identifier "Monitor0" ModelName "NEC MultiSync 75F" HorizSync 31.0 - 70.0 VertRefresh 55.0 - 120.0 Option "dpms" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "radeon" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 Modes "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480" EndSubSection EndSection Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Grudzień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 Ja mam to samo czasami gaśnie mi monitor/przechodzi w stan uśpienia?/wygaszanie. Po ruzeniu myszką znowu powraca. Ma to miejsce czasami zaraz po zalogowaniu się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordD Napisano Grudzień 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 No... ale mi już nie powraca, tylko reset pozostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Percy Bent Napisano Grudzień 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 preglądałeś ustawienia zarządzania energią?? może tam masz coś namieszane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordD Napisano Grudzień 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2007 preglądałeś ustawienia zarządzania energią?? może tam masz coś namieszane Raczej wszystko wydaje się być ok. W zasadzie w tych ustawieniach nie ma za wiele opcji. Może zajrzeć do plików konfiguracyjnych, które za to odpowiadają... no tyle, że nie wiem jakie to są dokładnie pliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordD Napisano Styczeń 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 Już chyba znalazłem winnego jeśli chodzi o gasnący monitorek. Otóż zauważyłem, że problem występuje po aktualizacji: xorg-X11-drv i xorg-X11-server Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manxx_hunter Napisano Styczeń 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2008 Już chyba znalazłem winnego jeśli chodzi o gasnący monitorek. Otóż zauważyłem, że problem występuje po aktualizacji: xorg-X11-drv i xorg-X11-server Mam ten sam problem, czy tzn. że spróbować zejść do wersji poprzedniej, czy ktoś już to próbował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordD Napisano Luty 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2008 Chyba nie da rady zejść... można co najwyżej wstrzymać się z aktualizacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manxx_hunter Napisano Luty 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2008 Nie dzieje się to zbyt często, może wytrzymam. Mam nadzieję, że niedługo pojawi się prawidłowy UPDATE, tak samo jak czekam na update Flash-plugin pod operę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordD Napisano Luty 19, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2008 Już chyba jest ok, można aktualizować!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manxx_hunter Napisano Marzec 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2008 Już chyba jest ok, można aktualizować!! Tak jest już OK. Aktualizacje poprawiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi