Tobiasz Dziubiński Napisano Grudzień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2007 Witam. Mam problem. Nie chce sie otworzyc skompilowanego napisanego w javie programu wyskakuje komunikat : Exception in thread "main" java.lang.ClassFormatError: dziedziczenie_przyklad_1 (unrecognized class file version) at java.lang.VMClassLoader.defineClass(libgcj.so.8rh) at java.lang.ClassLoader.defineClass(libgcj.so.8rh) at java.security.SecureClassLoader.defineClass(libgcj.so.8rh) at java.net.URLClassLoader.findClass(libgcj.so.8rh) at gnu.gcj.runtime.SystemClassLoader.findClass(libgcj.so.8rh) at java.lang.ClassLoader.loadClass(libgcj.so.8rh) at java.lang.ClassLoader.loadClass(libgcj.so.8rh) at gnu.java.lang.MainThread.run(libgcj.so.8rh) Nie mam pojecia co sie stalo... A prubowalem zainstalowac jre z ftyczka do mozilli moze to to... Mam Fedore 8 32 bitowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
student Napisano Grudzień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2007 http://groups.google.com/group/comp.databa...caf37a975dceb7d miałem to samo z instalacją bazy danych oracle 11g oui jest w javie i nie udało mi sie tego naprawić musiałem wrucić do fc 7 może tobie sie uda szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiasz Dziubiński Napisano Grudzień 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2007 http://groups.google.com/group/comp.databa...caf37a975dceb7d miałem to samo z instalacją bazy danych oracle 11g oui jest w javie i nie udało mi sie tego naprawić musiałem wrucić do fc 7 może tobie sie uda szacun Ja nie chce instalowac F7 :/ Moze ktos inny mial ten sam problem, i go rozwiazal... Sprawdzilem wersje javy i javac [tobiasz@localhost ~]$ java -version java version "1.5.0" gij (GNU libgcj) version 4.1.2 20070925 (Red Hat 4.1.2-33) Copyright (C) 2006 Free Software Foundation, Inc. This is free software; see the source for copying conditions. There is NO warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.[/coede] [code][tobiasz@localhost ~]$ javac -version javac 1.7.0-internal Moze to o to chodzi? Jednak nie potrafie zrobic update javy 1.5.0 do 1.7.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiasz Dziubiński Napisano Grudzień 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2007 Sprawdzilem wersje javy i javac [tobiasz@localhost ~]$ java -version java version "1.5.0" gij (GNU libgcj) version 4.1.2 20070925 (Red Hat 4.1.2-33) Copyright (C) 2006 Free Software Foundation, Inc. This is free software; see the source for copying conditions. There is NO warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.[/coede] [code][tobiasz@localhost ~]$ javac -version javac 1.7.0-internal Super. Dziala wystarczy sprawdzic jaka ma sie wersje javy i javac a pozniej skompilowac program w ten sposob : javac -target [wersja javy np. 1.5] [nazwa_programu] W mojim przypadku bylo : javac -target 1.5 program Pozadro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi