Radoslaus Napisano Grudzień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2007 Witam. Używam F8 64 bit na laptopie Asusa z serii A6M. Nowa Fedora poprostu nagle sie zawiesza na 2-3 minuty. Robi to dość często... nawet 5-6 razy na godzinę. System jest świeży... po instalacji i po aktualizacji. Nic wiecej z nim jeszcze nie robiłem. Dodam może, że na nowym Ubuntu 7.10 też tak miałem, ale nie tak czesto i sie tym nie przejmowałem bo i tak zamierzałem F8 zainstalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordD Napisano Grudzień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2007 A jak wygląda zawieszka? Jakieś komunikaty, reset, zamrożenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaus Napisano Grudzień 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2007 Totalny zgon. Ani ALT+CTRL+F1 ani CTRL+ALT+BACKSPACE nie pomaga. System nie reaguje na NIC. Pomaga tylko twardy reset. Zawiesił mi się też parę razy zaraz po oknie logowania zanim uruchomił gnome. Czytałem na forum ubuntu, że może pomóc reinstalacja gnome. Ale nie mogę nigdzie znaleźć polecenia do tego. Ale po ostatnim zwisie który nastąpił tuż przed uruchomieniem gnome myśle, że to jakiś problem z kernelem. Tylko nie wiem jaki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotti Napisano Grudzień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2007 Ja też mam podobny problem ale system jako tako się nie zawiesza. Przestają reagować mysz i klawiatura. Chętnie dałbym większe info ale nie wiem jak się do tego dobrać. W F7 nie było takiego problemu. Fedora 8 64 bit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi