demageron Napisano Grudzień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 Ściągnąłem z madwifi.org sterowniki do karty wifi (TP-LINK na Atherosie) i zonk :lammer: Nie mogę ich zainstalować Po kolei co robie: [root@localhost madwifi-0.9.3.3]# cd scripts [root@localhost scripts]# ./madwifi-unload.bash [root@localhost scripts]# ./find-madwifi-modules.sh $(uname -r) [root@localhost scripts]# cd .. [root@localhost madwifi-0.9.3.3]# make /bin/sh: line 0: cd: /lib/modules/2.6.23.1-42.fc8/build: Nie ma takiego pliku ani katalogu Makefile.inc:66: *** /lib/modules/2.6.23.1-42.fc8/build is missing, please set KERNELPATH. Stop. I nie wiem co dalej. Pomocy - wifi to mój jedyny dostęp do neta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryskow Napisano Grudzień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 czemu nie zainstalujesz madwifi yumem skoro i tak uzywasz jajka z dystrybucji? # yum install madwifi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demageron Napisano Grudzień 29, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 czemu nie zainstalujesz madwifi yumem skoro i tak uzywasz jajka z dystrybucji? # yum install madwifi Nie mogę zainstalować yumem bo jak mówiłem internet mam przez wifi (radiówka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j-23 Napisano Styczeń 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 Musisz zainstalować "kernel-devel" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi