Skocz do zawartości

Końcowy Problem Przy Kompilacji

Subaru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Programuję sobie w C++ dla DS'a, używam bibliotek C++ oraz w większości bibliotek PALib...

Do kompilacji pod sami-wiecie-czym używałem odpowiedniego programu zewnętrznego zaś pod Linux wystarczyło wpisać 3 linijki export path i wszystko można robić z poziomu konsoli poleceniem make...

To tyle ze słowa wstępu przejde więc do rzeczy :)

Piszę sobie piszę takiego klienta gg na DS :) na początku oczywiście była nauka żeby wyświetlił się nasz znany "Hello World" potem kolorowanie go ustawianie w rzadanym miejscu i tak dalej, aż doszło do opcji Wi-Fi i spróbowałem zmusić konsolkę do otrzymania odpowiedzi z serwera gg i wyświetlenia jej dla pewności - udało się (odpowiedzią była literka c ale co tam xP)

Wkońcu zabrałem się poważnie za to... przeczytałem protokół gg miałem z 30 błędów no ale przed Nowym Rokiem przysiadłem i poprawiłem... została jedna rzecz, którą nie wiem jak poprawić, żeby dokończyć dzieła kompilacji... zamieszczę wynik konsoli po użyciu komendy

make

oto i on

arm-eabi-g++ -g -mthumb-interwork -mno-fpu -L/root/devkitpro/PAlib/lib -specs=ds_arm9.specs main.o common.o dcc.o events.o http.o libgadu.o obsolete.o pubdir50.o pubdir.o -L/root/devkitpro/PAlib/lib -lpa9 -L/root/devkitpro/libnds/lib -lfat -lnds9 -ldswifi9 -o build.elf
arm-eabi-g++: common.o: No such file or directory
arm-eabi-g++: dcc.o: No such file or directory
arm-eabi-g++: events.o: No such file or directory
arm-eabi-g++: http.o: No such file or directory
arm-eabi-g++: libgadu.o: No such file or directory
arm-eabi-g++: obsolete.o: No such file or directory
arm-eabi-g++: pubdir50.o: No such file or directory
arm-eabi-g++: pubdir.o: No such file or directory

Owe pliki niby są w katalogu data ale w komentarzu makefile pisze, że on jest raczej na pliki .h a nie na .so i ich nie widzi... to samo katalog source,build i katalog projektu...

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)

Subaru