Tutanchamon Napisano Styczeń 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2008 Witam! Czy da się zrobić w VSFTPD wyjątek dla danego IP jeśli chodzi o prędkość wysyłania? Często daje znajomym linki do różnych plików na serwerze FTP, ale to zjadałoby za dużo uploadu, więc musiałem dać ograniczenie przez local_max_upload. I jest problem, bo gdy sam ściągam ze swego FTP, też dotyczy mnie limit. I stąd też pytanie, czy jest taka możliwość, aby z localhosta nie było ograniczenia wysyłania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Styczeń 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2008 Czy da się zrobić w VSFTPD wyjątek dla danego IP jeśli chodzi o prędkość wysyłania? Odpowiadając wprost - według mojej wiedzy nie. Ale jest sposób, żeby to obejść. Można uruchomić drugą kopię demona i "powiesić" go na innym porcie/interfejsie sieciowym. Inna instancja = inny plik konfiguracjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi