Tobiasz Dziubiński Napisano Styczeń 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2008 Siemka! Moze podalibyscie mi jakis niezawodny i najszybszy sposob na nauke pisania programow? Czytalem sobie ksiazke taka dobra wydawnictwa helion za 125 zl (kompendium programisty), robilem pare przykladow takich najwazniejszych i podstawowych z ksiazki. Kiedy skonczylem czytac ksiazke probowalem cos wlasnego napisac jedyne co moglem sobie przypomniec to jak wyswietlic napis i ostatnich pare lekcji Moze nie niezawodny sposob na nauke ale przypomnienie sobie wszystkeigo. To dla mnie a pewnie wielu ciekawi jak nauczyc sie szybko pisac programy wiec o taki poradnik tez prosze ;p Pozdro dla wszystkich!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikolajs Napisano Styczeń 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2008 Nie ma cudownych sposobów na naukę języka programowania. Czytanie podręcznika to tylko pierwszy krok. Ja zazwyczaj czytam książkę dwa razy drugi raz już pisząc programy. Ale zdarza się że nie czytam drugi raz tej samej książki tylko sięgam po inną książkę na ten sam temat. Prawdziwa nauka programowania to pisanie programów, tutaj wielokrotnie wraca się do książek szukając informacji (niektóre książki są lepsze do nauki - takie czytam w pdf a inne są lepsze do znajdowania w nich użytecznych informacji - takie kupuje w wersji papierowej) To tak jak z nauką pływania, nie nauczysz się bez wskoczenia do wody, ale teoria jest niezbędna bo przyspiesza naukę. W dalszym etapie to studiowanie różnego rodzaju dokumentacji. I cały czas pisać programy, pisać programy ... i oczywiście ciągle dużo czytać. Gdyby programowanie było bardzo łatwym zajęciem nie byłoby takie ciekawe! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sam_on Napisano Styczeń 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2008 W jakiejś książce, którą czytałem padło bardzo fajne zdanie (chyba w symfonii c++). Adam Mickiewicz podał przepis na dobrego programistę. Żeby pisać trzeba pisać. I nie ma lepszego sposobu na naukę programowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiasz Dziubiński Napisano Styczeń 18, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2008 CZyli najlepszy sposob to robienie wielu przykladow ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi