Kilogus Napisano Styczeń 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2008 Witam, przez 3 ostatnie miesiące używałem systemu Mandriva i nie miałem problemów z javą. Działała z firefoxem. 2 dni temu zainstalowałem Fedorę 8, która posiada javę 1.7 IcedTea. Problem w tym, że nie mam przez to dostępu to banku przez internet. Firefox pokazuje Applet Started, lecz strona banku zachowuje się jakby javy nie było. Instalowałem wersję 1.6 zgodnie z opisem na stronie Sun'a, zrobiłem też dowiązanie w folderze z pluginami Firefoxa, ale to nic nie daje. Nie ma gdzieś może Javy 1.6 w formie pakietu RPM (ale nie tego ze strony Sun'a) tak jak to było w Mandrivie? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2008 Prawdopodobnie gdzies jednak popelniles blad, poniewaz jak dotad Sunowskie javy zawsze dzialaly... pisze jak dotad, bo od czasu kiedy odkrylem ze wszelkie applety dzialaja bez najmniejszych zabiegow pod Opera (przy uzyciu IcedTea i domyslnej konfiguracji), to odpuscilem sobie inne wersje... Nie wiem czy nie namieszales sobie juz troche w systemie walczac z jre-1.6, ale zainstaluj ostatnia Opere (ja uzywam ostatniej bety) i sprawdz, moze problemy znikna? Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Styczeń 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2008 Nie instaluj z RPM-a bo to robi bajzel, lepiej recznie sobie zaisntalwoac do katalogu dowolnie jakiego i zrobic samemu dowiazanie w ALTERNATIVES. Tu masz dzialajacy na 100% opis, ktory zawsze stosuje: http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f8.html#java (od Using Sun Java Instead ...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medalion Napisano Luty 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2008 wywyal wszelkie Ice pasci Java, i zainstaluj Sunowska Jave VM pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi