demageron Napisano Styczeń 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2008 Po ręcznej instalacji madwifi: madwifi-0.9.3.3-1.lvn8.x86_64 kmod-madwifi-0.9.3.3-9.lvn8.x86_64 kmod-madwifi-2.6.23.1-42.fc8-0.9.3.3-9.lvn8.x86_64 kiedy biore yum update wywala mi takie coś: Error: Missing Dependency: kernel-x86_64 = 2.6.23.1-42.fc8 is needed by package kmod-madwifi-2.6.23.1-42.fc8 Ale przecież to jest już zainstalowane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Styczeń 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2008 no niestety, ten blad powtarza sie od poczatku F8 i chyba nie ma innego rozwiazania jak zrobic yum remove kmod-madwifi yum update yum install kmod-madwifi ale jesli nie mozesz w razie czego sie przez kabel podpiac, to moze Ci przez to siec pojsc do lamusa na chwile wiec nie wiem czy to najlepsze rozwiazanie w Twoim przypadku. ja w kazdym razie tak robilem. moze w razie czego sciagnij sobie rpmy ze strony livna i w razie jak padnie siec to sobie doinstalujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demageron Napisano Styczeń 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2008 no niestety, ten blad powtarza sie od poczatku F8 i chyba nie ma innego rozwiazania jak zrobic yum remove kmod-madwifi yum update yum install kmod-madwifi ale jesli nie mozesz w razie czego sie przez kabel podpiac, to moze Ci przez to siec pojsc do lamusa na chwile wiec nie wiem czy to najlepsze rozwiazanie w Twoim przypadku. ja w kazdym razie tak robilem. moze w razie czego sciagnij sobie rpmy ze strony livna i w razie jak padnie siec to sobie doinstalujesz? Niestety! Zrobiłem jak mówiłeś czyli: yum remove kmod-madwifi yum update ale dalej pojawia się ten sam błąd Teraz przy yum install kmod-madwifi też jest to samo. Pewnie jak zrestartuje sieć to już nie będę mógł się połączyć, ale mam rpmy z livny ;] Chyba przez to przyjdzie się pożegnać z fedorą bo bez aktualizacji to nie bardzo Może ściągnąć ręcznie nowszy kernel i wrzucić nowe madwifi? ----------- EDIT: Zrobiłem yum remove madwifi i wywaliłem wszystko. Aktualizacja poszła A nowsze madwifi doinstaluję ręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi