Skocz do zawartości

Yum Nie Chce Aktualizować

demageron

Rekomendowane odpowiedzi

Po ręcznej instalacji madwifi:

madwifi-0.9.3.3-1.lvn8.x86_64
kmod-madwifi-0.9.3.3-9.lvn8.x86_64
kmod-madwifi-2.6.23.1-42.fc8-0.9.3.3-9.lvn8.x86_64

kiedy biore yum update wywala mi takie coś:

Error: Missing Dependency: kernel-x86_64 = 2.6.23.1-42.fc8 is needed by package kmod-madwifi-2.6.23.1-42.fc8

Ale przecież to jest już zainstalowane!

no niestety, ten blad powtarza sie od poczatku F8 i chyba nie ma innego rozwiazania jak zrobic

yum remove kmod-madwifi
yum update
yum install kmod-madwifi

ale jesli nie mozesz w razie czego sie przez kabel podpiac, to moze Ci przez to siec pojsc do lamusa na chwile wiec nie wiem czy to najlepsze rozwiazanie w Twoim przypadku.

ja w kazdym razie tak robilem.

moze w razie czego sciagnij sobie rpmy ze strony livna i w razie jak padnie siec to sobie doinstalujesz?

no niestety, ten blad powtarza sie od poczatku F8 i chyba nie ma innego rozwiazania jak zrobic

yum remove kmod-madwifi
yum update
yum install kmod-madwifi

ale jesli nie mozesz w razie czego sie przez kabel podpiac, to moze Ci przez to siec pojsc do lamusa na chwile wiec nie wiem czy to najlepsze rozwiazanie w Twoim przypadku.

ja w kazdym razie tak robilem.

moze w razie czego sciagnij sobie rpmy ze strony livna i w razie jak padnie siec to sobie doinstalujesz?

Niestety! Zrobiłem jak mówiłeś czyli:

yum remove kmod-madwifi
yum update

ale dalej pojawia się ten sam błąd :( Teraz przy yum install kmod-madwifi też jest to samo. Pewnie jak zrestartuje sieć to już nie będę mógł się połączyć, ale mam rpmy z livny ;] Chyba przez to przyjdzie się pożegnać z fedorą bo bez aktualizacji to nie bardzo <_< Może ściągnąć ręcznie nowszy kernel i wrzucić nowe madwifi?

-----------

EDIT:

Zrobiłem

yum remove madwifi

i wywaliłem wszystko. Aktualizacja poszła :) A nowsze madwifi doinstaluję ręcznie :P