dziora Napisano Luty 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2008 Mam problem tego typu próbowałem zainstalowac aktualizacje :] Nie wiem po co ale niech tam po ściągnieciu wszystkich dostepnych aktualizacji na Litere A , B , C i D fedorka zaczęła wariować :] problemow nie miałem z nią żadnych od listopada po dzien w których chciałem ją zaktualizować :] Mam Fedorke 8 Super jest i w ogóle ale mam taki oto błąd który pokazuje mi się w przeglądarce Seteroubleshoot a mianowicie : SELinux powstrzymuje /lib/dbus-1/dbus-daemon-launch-helper (system_dbusd_t) "execute" do (consolekit_exec_t) przy czym szczegółowy opis jest następujący: SELinux odmówił /lib/dbus-1/dbus-daemon-launch-helper żądania dostępu. Ten dostęp nie jest konieczny dla /lib/dbus-1/dbus-daemon-launch-helper i może sygnalizować próbę włamania. Jest także możliwe, że określona wersja lub konfiguracja aplikacji powoduje, że wymaga ona tego dostępu. A tutaj informacje szczegółowe: Kontekst źródłowy: system_u:system_r:system_dbusd_t:s Kontekst docelowy: system_u:object_r:consolekit_exec_t:s0 Obiekty docelowe: None [ file ] Pakiety RPM, których to dotyczy: dbus-1.1.4-1.fc9 [application] RPM polityki: selinux-policy-3.0.8-44.fc8 SELinux jest włączony: True Typ polityki: targeted MLS jest włączone: True Tryb wymuszania: Enforcing Nazwa wtyczki: plugins.catchall_file Nazwa komputera: localhost Platforma: Linux localhost 2.6.23.1-49.fc8 #1 SMP Thu Nov 8 21:41:26 EST 2007 i686 i686 Licznik alarmów: 32 Po raz pierwszy: czw, 31 sty 2008, 07:22:49 Po raz ostatni: pią, 1 lut 2008, 23:36:21 Lokalny ID: **************** Surowe komunikaty audytu :avc: denied { execute } for comm=dbus-daemon-lau dev=dm-0 egid=0 euid=0 exe=/lib/dbus-1/dbus-daemon-launch-helper exit=-13 fsgid=0 fsuid=0 gid=0 items=0 name=console-kit-daemon pid=3484 scontext=system_u:system_r:system_dbusd_t:s0 sgid=0 subj=system_u:system_r:system_dbusd_t:s0 suid=0 tclass=file tcontext=system_u:object_r:consolekit_exec_t:s0 tty=(none) uid=0 Jak mam sobie z tym czymś poradzic :] próbowałem, juz wiele sposobów czyszcsenie bazy repo i od nowa :] doinstalowywanie nowych pakietóþw :] uswanie starych i ponowna instalacja ;] także troche sie pobawiłem ;] może ma ktos pomysl ?? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Luty 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2008 Ten pakiet dbus-1.1.4-1.fc9 należy do Fedora Rawhide. Jeżeli przy aktualizacjach włączyłeś sobie repo development to masz właśnie wersję Fedory w wydaniu mocno testowym i polecam Ci reinstalkę Fedorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziora Napisano Luty 2, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2008 Właśnie mam wersję fedory 8, i nie było z nią problemów :/ kurcze a nie ma innego sposobu ?? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi