Pawel_K Napisano Luty 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2008 Witam wszystkich serdecznie, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam mały problem z kompilacja mojego projektu od kiedy zaczałem korzystać z autoconfig. Przy kompilacji nie tworzy plików object-owych Po wpisaniu make otrzymuje : [root@localhost svn_v6.0]# make make all-am make[1]: Wejście do katalogu `/home/pawel/Desktop/svn_v6.0' source='Construction.cc' object='Construction.o' libtool=no \ DEPDIR=.deps depmode=none /bin/sh ./depcomp \ g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I. `pkg-config gtk+-2.0 --libs --cflags` -g -O2 -c -o Construction.o Construction.cc source='Draft.cc' object='Draft.o' libtool=no \ DEPDIR=.deps depmode=none /bin/sh ./depcomp \ g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I. `pkg-config gtk+-2.0 --libs --cflags` -g -O2 -c -o Draft.o Draft.cc source='Element.cc' object='Element.o' libtool=no \ DEPDIR=.deps depmode=none /bin/sh ./depcomp \ g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I. `pkg-config gtk+-2.0 --libs --cflags` -g -O2 -c -o Element.o Element.cc source='ElementLoad.cc' object='ElementLoad.o' libtool=no \ DEPDIR=.deps depmode=none /bin/sh ./depcomp \ g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I. `pkg-config gtk+-2.0 --libs --cflags` -g -O2 -c -o ElementLoad.o ElementLoad.cc source='Interface.cc' object='Interface.o' libtool=no \ DEPDIR=.deps depmode=none /bin/sh ./depcomp \ g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I. `pkg-config gtk+-2.0 --libs --cflags` -g -O2 -c -o Interface.o Interface.c Powinien tworzyc tutaj pliki *.o a jednak tego nie robi, i następnie linker sie sypie i wyrzuca : g++: Construction.o: Nie ma takiego pliku ani katalogu g++: Draft.o: Nie ma takiego pliku ani katalogu g++: Element.o: Nie ma takiego pliku ani katalogu g++: ElementLoad.o: Nie ma takiego pliku ani katalogu g++: Interface.o: Nie ma takiego pliku ani katalogu Co oznacza kazda z tych linii : DEPDIR=.deps depmode=none /bin/sh ./depcomp \ Może to być potencjalne źródło problemu, ponieważ jeśli kopiuję i wklejam do konsoli zamiast 3 lini dla kazdejgo plik *.o, dwie bez powyzszej to plik .o zostaje utworzony, np. source='Interface.cc' object='Interface.o' libtool=no \ //tutaj powinno byc nieszczesne ----> DEPDIR=.deps depmode=none /bin/sh ./depcomp \ g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I. `pkg-config gtk+-2.0 --libs --cflags` -g -O2 -c -o Interface.o Interface.c W czym może być problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi