piotrk Napisano Luty 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2008 cześć jestem nowym użytkownikiem Fedory i mam problem...chciałbym sobie uruchomić menedżer okien compiz,a dokładnie compiz fusion ...zainstalowałem wszystkie pakiety z howto ze strony: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...art=#entry98051 ale nie wiem co dalej zrobić ...proszę o pomoc ...w menadzerze logowania nie pojawił mi się nowy menadźer okien i nie wiem co z tym zrobić dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Luty 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2008 W Narzędziach systemowych w Menu masz ikonkę Fusion-icon. Włącz to cudeńko i włącz jego automatyczne uruchamianie. Oczywiście najpierw musisz miec sterowniki w GDM nie pojawi się nowy menedżer okien. Tam masz do wyboru środowisko puliptu, a to może korzystać z dowolnego menedżera. Zresztą może dorzucić tam jakąś opcję zawsze - na przykład TWM. Włączenie Efektów pulpitu(ale nie przez ten durny aplet tylko przez fusion-icon!) spowoduje wyłączenie Metacity i włączenie trójwymiarowego Compiz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi