Muniek1 Napisano Luty 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2008 Witam, Planuje kupno nowego monitora 22' myślałem o jakiejś Belineji do 1000 zł ( może jakiś inny jest lepszy, napiszcie). I teraz drugi problem mam kartę graficzną radeon 9600 PRO na czipie GeCube. I procka niestety tylko 1250 mHz (athlon xp +). Czy wszystko będzie chodzić dobrze pod moim sprzętem? (na win i na lin? ) Jak dotąd to jest mój faworyt . Napisane jest, że działa w rozdzielczości nominalnej: 1680 x 1050 pikseli. Na pudle z mojej karty graficznej pisze, że obsługuje m.in rozdzielczości: 1152X864, 1600X1200 oraz 1920X1080 i nie wiem do końca w jakiej rozdzielczości będę mógł pracować... Czy będę mógł działać normalnie z dobrą jakością na 1600X1200? Proszę o pomoc. P.S. Nie wiem do końca co to 'rozdzielczość nominalna' laik jestem jeżeli chodzi o monitory dlatego pytam się Was! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Luty 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2008 Czy będę mógł działać normalnie z dobrą jakością na 1600X1200? Nie. Tylko poniżej nominalnej. Jak z rozdzielczościami na Twojej karcie to nie wiem. Ale LCD mają to do siebie, że dobrą jakość obrazu uzyskujesz tylko w rodzielczości nominalnej właśnie (zwanej też natywną). Wszystko poniżej jest mniej lub bardziej paskudnie skalowane (zależy od jakości monitora). Ale i tak nie mam sensu działać w innej rozdzielczości. Masz DVI w tej karcie? Bo moim zdaniem jeżeli LCD to tylko przez DVI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Luty 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2008 Pisze na pudle, że moja karta obsługuje: [mniejsze] 1152X864, 1600X1200 i pomiędzy nimi nic nie ma. Dalej się zastanawiam czy będzie działać z tą nominalną tego monitora Czyli pytanie brzmi czy karta będzie działać w rozdzielczości: 1680 x 1050 pod Linuksem i Windowsem? Proszę o odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi