arni Napisano Luty 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2008 Niestety kochana F8 jest niestety trochę ułomna dlatego chciałem skompilować jądro i tu jest mały problem po "make" pojawia się błąd: [root@server 2.6.21.7-2.fc8-xen-x86_64]# make CHK include/linux/version.h CHK include/linux/utsrelease.h make[1]: *** Brak reguł do zrobienia obiektu `init/main.o', wymaganego przez `init/built-in.o'. Stop. make: *** [init] Błąd 2 To samo przy wszystkich wersjach jądra F8. Poza tym dokumentacja jądra jest w innym miejscu niż powinna, są to niewątpliwe błędy F8: Documentation targets: make[1]: /usr/src/kernels/2.6.21.7-2.fc8-xen-x86_64/Documentation/DocBook/Makefile: Nie ma takiego pliku ani katalogu make[1]: *** Brak reguł do wykonania obiektu `/usr/src/kernels/2.6.21.7-2.fc8-xen-x86_64/Documentation/DocBook/Makefile'. Stop. make: *** [help] Błąd 2 Te dokumenty są tylko w innym katalogu. To mogę przeżyć ale denerwuje mnie fakt, że nie mogę załadować modułu jądra nvidia.ko dla jądra xen( moduł dla innego jądra ponieważ brak modułu xen nvidii w repo Livny ). Pytanie, czy komuś się to udało ? Z kompilacją sobie poradziłem,( dawno tego nie robiłem, nie ściągnąłem wszystkich źródeł ) ale pozostaje problem ładowania sterownika nvidii dla jądra xen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Luty 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2008 google nie działa u Ciebie? http://forum.pld-linux.org/viewtopic.php?t=2902 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano Luty 21, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2008 google nie działa u Ciebie? http://forum.pld-linux.org/viewtopic.php?t=2902 Działa. Problem w tym, że chciałem skompilować jądro z dystrybucji F8. Trzeba się trochę pobawić że źródłem z F8 oraz z rpmbuild. A co do sterowników nvidii pod jądro xen to nic z tego, nie działają z tym jądrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi