kjt_world Napisano Październik 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2004 Mam problem z zainstalowaiem kadu: wpisuje apt-get install kadu i otrzymuje cos takiego: [root@kojot kojot]# apt-get install kadu Reading Package Lists... Done Building Dependency Tree... Done The following NEW packages will be installed: kadu (0.3.9-1.fc2) 0 upgraded, 1 newly installed, 0 removed and 0 not upgraded. Need to get 0B/1087kB of archives. After unpacking 2735kB of additional disk space will be used. Checking GPG signatures... Unsigned /var/cache/apt/archives/kadu_0.3.9-1.fc2_i386.rpm: sha1 md5 OK E: Error(s) while checking package signatures: 1 unsigned package(s) 0 package(s) with unknown signatures 0 package(s) with illegal co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Październik 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2004 1) Rozwiązanie problemu - pobierz z serwera, z którego próbujesz zainstalować Kadu sygnaturę GPG. 2) Obejście problemu - w pliku apt.conf odhaszuj GPG-Check i ustaw wartość na "false". Uwaga, zrób to tylko jeśli korzystasz z penych serwerów. Zdecydowanie lepsze jest pierwsze rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjt_world Napisano Październik 11, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2004 A jak sie pobiera klucze bo jestem jeszcze lewy w tym temacie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lantis Napisano Październik 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2004 A jak sie pobiera klucze bo jestem jeszcze lewy w tym temacie... Dołączam się do pytania... Umnie przy próbie instalacji mldonkey: 1 package(s) with unknown signatures Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiotata Napisano Październik 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2004 A jak sie pobiera klucze bo jestem jeszcze lewy w tym temacie... Najprościej :"rpm --import <adresik URL/nazwa_klucza>". Całkiem niezły opis tego tematu (jak i paru innych) znajdziesz na The Unofficial Fedora FAQ. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi