zomer Napisano Marzec 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2008 System nie może otworzyć CD-romu. Wyżuca mi info Method "Mount" with signature "ssas" on interface "org.freedesktop.Hal.Device.Volume" doesn't exist . Na tym CD-romie mam program windowsowy, bardzo prosty. Wiele razy uruchamiałem go z pod Fedory 7 w wine. Poza tym zawsz mogłem otworzyć CD i zobaczyć jej zawartość w programi konqueror lub krusader To dla mnie ważna płyta, jedyny program j. angielskiego który mogłem uruchamiać w GNU/Linux Dodam jeszcze że mam napęd SATA jeżeli to ma jakieś znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Marzec 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2008 a próbowałeś ręcznie montować to CD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zomer Napisano Marzec 9, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2008 Ręcznie jeszcze nie próbowałem, ale podłącze stary napęd ATA i zobacze. Coś mi się wydaje że to problem ze standardem SATA bo mandriva też nie chce mi zamontować tej płyty. Tylko "windows" potrafi to otworzyć. Wcześniej przed wymianą sprzętu wszystko działało. Dzięki bardzo morsik Faktycznie mount -t iso9660 /dev/cdrom /media/cdrom i wszystko działa. Niepotrzebnie przeszukiwałem google odnośnie problemów ze SATA A tak odnośnie j.angielskiego gdybyś kiedyś uruchomił jakiś program w GNU/Linux to koniecznie daj znać, bo ten (OXFORD-live CD) co mam jest skąpy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi