Nikosz Napisano Październik 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 Hej wszystkim wiecie moze jak zmienic kolorki usera [nikosz@localhost nikosz]# ^--o ta nazwe unsera mi chodzi, zeby zmienic kolory na na zielony ladnie by wygladala kolorowa consola bez X'ow dzieki z gory pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Październik 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 to zalezy jakiego rerminala uzywasz mozesz sprawdzic tak: export PS1="[\u@\h \[`setterm -foreground green`\]\W\[`setterm -default`\]]$ " ale nie wiem czy zadziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikosz Napisano Październik 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2004 niestety nie działa ktos moze ma jeszcze pomysły? ja walcze nadal szukam w wolnych chwilach jak uda mi sie to napisze pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Październik 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2004 export PS1="[\u@\h \033[32m\]\W\033[m\]]$ " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikosz Napisano Październik 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2004 man console_codes moze ktos to zrozumie : ) pzd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Październik 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2004 w bachrc sie prompt zmienia ale nie wiem czy kolorki tez a sama konsola to kolory sie zmienia w xdefaults i xresources , np ja mam urxvt i xdefault od ikaro a wyglada to tak http://coxis.webhop.net/zrzutki/2004-10-18c.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Październik 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2004 ja prompcika zmienilem Tym co podalem wyzej i dziala prawidlowo, ale to chyba zalezne jest od typu konsoli i używanej powłoki export PS1="[\u@\h \033[32m\]\W\033[m\]]$ " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medalion Napisano Luty 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2008 http://www.pantz.org/software/shell/enhanc...hellprompt.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi