Skocz do zawartości

Zawieszanie Się Sytemu W Fedora 8

wintermute

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam Fedorę 8 livecd kde zainstalowaną na dysku i często gdy próbuję prznieść jakiś plik/pliki z dysku na dysk, to Fedorka mi się zawiesza. A gdy próbuję zainstalować Americas Army 2.5 z pliku .run:

cd /scierzka/do/armyops250linux.run
sh ./armyops250linux.run

to program weryfikuje integralność archiwum i zawsze po trrzech kropkach system się zawiesza, a plik jest ok, bo z tego samego na ubu instalowałem. Wcześniej miałem Ubuntu 7.10 , 7.04 i nie było problemów, System się zawiesza tak, że nie działają żadne skróty klawiszowe :o

Mój sprzęt to AthlonXP 2000+ , płyta MSI KT4V, 256 mb ram, dwa dyski 40 i 80 GB (cholera wie jakie nie chce mi się kompa rozkręcać :P , jakiś samsung i WD ), oby dwa dyski pracują na ext3 i jeden ma jeszcze 700 mb swap. Wspominam o tym bo to może mieć znaczenie, gdyż moi znajomi, którzy mają F8, nie mają takich problemów.

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, żeby to naprawić to proszę o pomoc, gdyż tak łatwo z Fedory 8 nie zrezygnuję!

Pozdrawiam

Mirek

Poprawka, system w ogóle się zawiesza przy różnych operacjach jak naprzykład przy instalacji flasha prze chwilą :(

EDIT: ech.. okazało się, że po prostu dysk mi padł. Sorry za zaśmiecanie forum... Usuńcie ten post jeśli można