KICZKOK Napisano Październik 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 Mam pytanie - przeinstalwalem system i mam rpm'y z poprzedniej aktualizacji przez apt ( Synaptik ) teraz chcialem je wykozystac. Moje pytanie to - czy da sie naraz jakos je zainstalowac, czy trzeba kazdy po kolei recznie : rpm -ivh ... . Probowalem dodac te RPM'y jakos teraz do Synaptica ale mi nie poszlo :/ prosze o pomoc !! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Październik 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 Może je wszystkie wrzuć do jakiegoś katalogu a potem: rpm -ivh *.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KICZKOK Napisano Październik 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 No niestety w ten sposob nie chce u mnie pojsc :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Październik 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 A jesteś w tym katalogu z tymi rpm-ami? Robisz to jako root? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KICZKOK Napisano Październik 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Październik 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 Chłopie, trochę życia, wysil się trochę, zapodaj chociaż jaki Ci komunikat wywala. Wszystkie wrożki otatnio wymiotło, szklane kule w diabły się potłukły a fusy od kawy wyjedzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KICZKOK Napisano Październik 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2004 Nie wiem jakim cudem ale dzisiaj to chodzi - ttylko jest iny problem - czesc rpmow musi byc zaktuallizowana a czesc zainstalwana ! a rpm - sam nie wybierze ktore ma zainstalowac a ktore .. - jest jakies rozwiazanie tego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawekM. Napisano Październik 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2004 A moze by je podrzucic tam gdzie apt trzyma sciagniete pakiety , czyli chyba do /var/cache/apt/archives a potem zapodac apt-get update zeby zaktualizowac baze i apt-upgade ? pzodrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KICZKOK Napisano Październik 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2004 nic z tego - nie chce tak przejsc :/ f*ck !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Październik 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2004 Nie wiem jakim cudem ale dzisiaj to chodzi - ttylko jest iny problem - czesc rpmow musi byc zaktuallizowana a czesc zainstalwana ! a rpm - sam nie wybierze ktore ma zainstalowac a ktore .. - jest jakies rozwiazanie tego ?? Jeśli część ma być zainstalowana a część zaktualizowana to użyj polecenia : rpm -Uvh *.rpm Powinno zaktualizować istniejące pakiety i zainstaloawć niestniejące Obawiam się niestety ,że możesz mieć sporo problemów z zależnościami, ale nigdy nic nie wiadomo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi