KICZKOK Napisano Październik 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 Czesc ! Moze mi ktos powiedziec cz porty 111/tcp rpc-bind 32744/tcp sometimes-rpc11 sa do czegos potrzebne czy mozna je pozamykac ?? Z gory dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawekM. Napisano Październik 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2004 Ja mam wszystko zamkniete, a te porty nie otwieralem i nie mam problemow, trzeba by sprawdzic jakie aplikacje potrzebuja zdalnego wywolywania procedur, bo do tego są te porty. Ja mam zwykla stacje robocza z ftp,ssh i http. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KICZKOK Napisano Październik 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2004 A jak sprawdzic jakie aplikacje potrzebuja tych portow i gdzie mozna je amnkac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Październik 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2004 A jak sprawdzic jakie aplikacje potrzebuja tych portow i gdzie mozna je amnkac ?? po uruchomieniu komendy: netstat -patu pokaza Ci sie wszystkie nawiazane polaczenia sieciowe z numerami portow i odpowiadajacymi im programami. Aby pozamykac porty musisz skonfigurowac firewalla, program setup->ustawienia firewalla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi