fantasta Napisano Kwiecień 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2008 Witam serdecznie, mam problem z instalacją beryl'a, dokładniej "beryl-core-0.2.1", pod FC8, po wywołaniu configure wyskakuje mi następujący komunikat: checking for LIBBERYLDECORATION... configure: error: Package requirements (xrender >= 0.8.4) were not met: No package 'xrender' found Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you installed software in a non-standard prefix. dopiero zaczynam przygodę z Linuksem, wiem, że brakuje mi pakietu ale nie za bardzo wiem skąd go pobrać, czy znajdę gdzieś (_rpm'a_ → RPM-a) ORT czy będę musiał skompilować źródło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Kwiecień 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2008 A dlaczego chcesz go kompilowac i po co Ci w zasadzie beryl ? Teraz jest compiz-fusion i jest on dostepny w repozytoriach... do instalacji uzyj yuma lub yumexa. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantasta Napisano Kwiecień 15, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2008 potrzebowałem beryla ponieważ znalazłem ciekawy motyw pod niego, koniec końców zainstalowałem compiz-fusion i jest ok, trochę miałem z tym jazdy bo podobnie jak beryl nie chciał się zainstalować, w każdym razie doszukałem się odpowiednich repozytoriów i pościągałem wszystko, teraz śmiga mi wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi