Dalrid Napisano Kwiecień 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2008 Witam, Mam pewien dylemat. Przeczytałem sporo informacji na ten temat, przekopywałem się przez niezliczone ilości maili na forum i nie znalazłem odpowiedzi, zatem zwracam się do Was szanowni koledzy i koleżanki. Temat wygląda następująco. Mam kilka serwerów (bazodanowych). Parametry mają niezłe, choć każdy z nich osobno jest raczej na poziomie średnim (starość nie radość). Pomysł polega na tym aby połączyć ich w jeden klaster wydajnościowy ( o ile jest to możliwe). I tak. Na głównym serwerze będzie działać aplikacja powiedzmy baza oracla. Załóżmy, że będzie baaaaardzo mocno obciążać system. Może nawet bardziej niż baaaardzo. Teraz. Jakiej techniki użyć, aby obciążenie było rozdzielone pomiędzy pozostałe serwery. Rozumiem, że heartbeat to jedynie przejęcie funkcji podczas awarii... Asm, to technologia dostarczana bezpośrednio przez wersję 10 oracle, LVS jakoś nie bardzo tutaj widzę. Proszę o wskazówki, bo chyba się pogubiłem. PS. systemy operacyjne to fedora/redhat i inne ale ich na razie nie będę ruszał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi