faramir Napisano Maj 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2008 Mam problem z serwerem pocztowym, maile wysyla ale nie chce odbierac w logu mam takie cos: host postfix/trivial-rewrite[2617]: fatal: unsupported dictionary type :mysql host postfix/master[2617]: warning: process /usr/libexec/postfix/trivial-rewrite pid exit status 1 host postfix/master[2617]: warning: /usr/libexec/postfix/trivial-rewrite:bad command startup -- throttling host pop3d: Connection, ip=[::1] host authdaemond: ldap_simple_bind_s failed: Can't conntact LDAP server host pop3d: LOGIN FAILED, user=konto, ip=[::1] host pop3d:authentication error: Input/output error konfigurowalem wg: http://www.debianek.jachpol.net/index.php?id=b202 (co prawda to do debiana) serwer dziala tylko na localhostcie nie potrzeba wiecej tylko jeden komputer bo to w ramach projektu na uczelnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faramir Napisano Maj 24, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 24, 2008 Ok kilka rzeczy udało mi sie rozwiązac, chodzilo o to, ze nie mialem skompliowane zródeł Postfixa z MySQL ale jeszcze jedna rzecz: host authdaemond: ldap_simple_bind_s failed: Can't conntact LDAP server czy dla serwer pocztowego działającego w odrebie localhost musze miec uruchomionego LDAP'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi