Jackass Napisano Październik 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 Czy ktoś z was wie może jak zmienić powitalny ekran w /etc/issue tak żeby był kolorowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Październik 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 a po co? możesz spróbować dodać taką linijkę przed tekst (uzyta przy prompcie barwi go na zielono) \033[32m\] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackass Napisano Październik 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 W sumie to po nic. Tyle że bedzie może ładniej wyglądał.... dzieki za pomoc ale pytanko dalej aktualne bo mi nie barwi telsku po prostu wyświetla tą linijke z \033[32m\] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(BigFan)! Napisano Październik 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2004 I ja się podpisuje pod prośba o tą funkcję. Bardzo fajna sprawa. Mi też nie barwi na zielono. MAm FC2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackass Napisano Październik 19, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2004 więc jak? googlowałem troche ale nic nie znalazłem, może jeden jakiś tekścik ale i tak nie działało. może nie jest to prośba najwyższej wagi ale bardzo mnie by uszczęśliwiło gdybym miał kolorowe powitanie z góry dzieki za ewentualną pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi