holonmic Napisano Czerwiec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2008 Tracę już nadzieję... -> Fedora Core 7 tylko w trybie tekstowym Mam drukarkę HP LJ 1150 podłączoną przez LPT na komputerze WinXP HE SP2 i udostępnioną jako HP1150. Na serwerze próbuję ją podłączyć wpisami do /etc/cups/printers.conf <DefaultPrinter HP1150> Info HP1150 DeviceURI smb://użytkownik:hasło/192.168.0.7/HP1150 State Idle State Message Ready to print. StateTime 1213077635 Accepting Yes Shared Yes JobSheets none none QuotaPeriod 0 PageLimit 0 KLimit 0 OpPolicy default ErrorPolicy stop-printer </Printer> a tworzone wydruki odkładają się w /var/spool/cups i za nic w świeci nie da się ich stamtąd wypchnąć na drukarkę. Mam odpalony /etc/init.d/cups restart A w logach mam tylko wpisy /var/log/cups/error_log Full reload complete. Listening to 127.0.0.1:631 on fd 3... Listening to ::1:631 on fd 4... Listening to /var/run/cups/cups.sock on fd 5... To, że nie mam trybu graficznego, to mam kłopot w sprawdzeniu prawidłowego podłączenia (URI) od drukarki z XP. Czy jest jakieś polecenie, by wyświetlić zasoby komputera z XP ? Co może być nie tak ? MH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Czerwiec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2008 DeviceURI smb://użytkownik:hasło/192.168.0.7/HP1150 tu już jest bład tak mi się wydaję, ponieważ po nazwie użytkownika i hasła powinna być małpa "@" a nie ukośnik "/" a więc tak: DeviceURI smb://użytkownik:hasł[email protected]/HP1150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi