vip13 Napisano Październik 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2004 witam wszytkich! Znow mam problem z fedora core 1. Po doinstalowaniu do windowsa wszytko dzialo ale po sformatowaniu dysku widowsowego i doinstalowaniu windwosa wszytko poszlo i przestqal uruchamiac sie progarm Grub przez co nie moge uruchomic mojej fedorki . Prosze o odpowiedz ale PROSTYM jezykiem bo ja nie jestem jeszcze informatykiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Październik 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2004 google skasować ten post !!! to jest najbardziej popularne pytanie o (_linuxa_ → Linuksa) ORT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2004 Wiesz na każdym forum istnieje coś takiego jak szukaj. Tam zaznaczasz sobie szukanie postów od dzisiaj i starsze oraz najlepiej, aby wyniki podawał jako posty, a nie tematy. Jako słowo kluczowe, dla tego konkretnego pytania możesz wpisać np. grub-install Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Październik 17, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2004 Znalazlem cos. A dokladnie : 1. Odpal Linuksa z płyty instalacyjnej w trybie rescue - czyli odzyskiwanie systemu 2. Jesli system wykryje twoja wersje (_linuxa_ → Linuksa) ORT to chroot /mnt/sysimage grub-install /dev/hda jesli nie to recznie podmontowac partycje linuksowe i jak wyzej lub chroot /mnt/sysimage grubsetup (hd0,0) quit ale gdy zrobie punkt 1 i sprobuje napisac chroot /mnt/sysimage wyskakuje "Could not find kernel image: chroot" a przy wpisaniu grub-install /dev/hda jest to samo "Could not find kernel image: grub-install " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi