grawik Napisano Czerwiec 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2008 po aktualizacji systemu przy uzuciu yum i wykorzystaniu repo updates-testing nie moge zalogowac sie do systemu. obraz pare razy skacze ale ostatecznie pozostaje ciemny z kursorem na ekranie(kursorem moge ruszac). system dziala prawidlowo wszystkie uslugi dzialaja normalnie poza logowaniem do systemu. po przelaczaniu na inna konsole system dziala normalnie w trybie tekstowym. wiem ze ostatnia aktualizacja podmieniala bodajze gdm'a ale nie jestem pewnien. czy moglby mi ktos podac jakie paczki sa aktualnie na repo updates-testing zebym mogl je usunac i wgrac poprawne? czy jest mozliwosc podejrzenia ostatnio aktualizowanych pakietow allbo czy juz moze zrobic downgrade jakiejs paczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Czerwiec 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2008 W logach masz jakie paczki byly instalowane, uaktualniane i usuwane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grawik Napisano Czerwiec 29, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2008 no ale ja znawca nie wiem gdzie znalesc logi jakas sciezka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Czerwiec 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2008 Tam gdzie zawsze sa wszystkie logi ... /var/log/* . Nazwe pliku chyba sie domyslisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grawik Napisano Czerwiec 29, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2008 dzieki za szybka pomoc winna była paczka gdm-2.22.0-7 oraz gdm-user-switch-applet.2.22.0-7 powrot do wersi 2.22.0-5 zalatwil problem wielkie dzieki za pomoc matlas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi