pocztex Napisano Lipiec 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2008 Witam.Admin jest na urlopie i nie odbiera telefonów a ja jestem newbie w tym temacie więc proszę o pomoc.A wiec tak:Poczta stoi sobie na fedorce.Jest pare komputerów w sieci LAN,które mają swoje profile sieciowe.Poczte pobierają przez thunderbirda i własnie odpalając poczte strasznie zamula i krzyczy że za mało miejsca na dysku.Na dyskach nie widzę aby były przepełnione.Proszę o jak najszybszą pomoc jak jest taka możliwość. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moorray Napisano Lipiec 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2008 Postaram się pomóc zaloguj się na serwer i sprawdź czy na dyskach nie brakuje miejsca: polecenie df -h (jeśli potrzebujesz info na temat poleceń zaprzyjaźnij sie z google) jeśli nie brakuje miejsca na całym dysku wykonaj repquota -a i zobacz czy mający problemy użytkownicy, nie przekraczają (lub nie są blisko przekroczenia) limitów (wartość 0 to bez ograniczeń) zamysł jest taki, że skoro profile użytkowników są na serwerze to tam brakuje dla nich miejsca nic mądrzejszego nie przychodzi mi do głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pocztex Napisano Lipiec 29, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2008 System plików rozm. użyte dost. %uż. zamont. na /dev/md1 9,9G 6,4G 3,1G 68% / /dev/md0 99M 12M 82M 13% /boot /dev/sda1 147G 36G 105G 26% /magazyn tmpfs 251M 0 251M 0% /dev/shm /dev/md7 63G 61G 0 100% /szybka /dev/md2 5,0G 3,5G 1,3G 73% /usr/local /dev/md3 9,9G 5,1G 4,4G 54% /var /dev/md5 14G 8,8G 3,9G 70% /wolne Racje masz:)Tylko teraz jakbyś podpowiedział co można bezpiecznie usunąc z tej partycji to będę wdzięczny:) Ok teamt można zamknąć juz sobie chyba poradziłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi