(BigFan)! Napisano Październik 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2004 czesc, ile razy wchodzę gdzieś na forum widze, że ktoś pisze BTW coś tam... a ja w morde nie wiem co on znaczy.... Znacie moze jeszzce jakies tego typu ciekawe skróty?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flabba Napisano Październik 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2004 nie wiem czy sobie zartujesz czy jaja robisz atk na powaznie BTW - By The Way - tak swoja droga mam nadziejje ze sie nie obraziles flabba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(BigFan)! Napisano Październik 18, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2004 nie należe do obrażalskich. Co tu wiele gadac, nie znalem tego skrotu i teraz z NOWĄ wiedzą czuje sie lepiej, inaczej patrze na zycie i w ogole.:) :lammer: Dzieki za odpowiedz. :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Październik 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2004 Te skorty pochodza bodajze od irc'a i maili ( pierwszych form komunikacji w necie), z reszta usmieszki takie jak ta ---> rownież; Googlowanie nie dotyczy tylko problemow linuxowych.... http://www.google.pl/search?hl=pl&q=skr%C3...aj+z+Google&lr= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(BigFan)! Napisano Październik 19, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2004 nie sadzilem ze taki opis znajde na necie... Ale to (_przecierz_ → przecież) ORT Hyde-Park wiec nic wielkiego sie nie stalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Październik 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2004 nie sadzilem ze taki opis znajde na necie... Ale to (_przecierz_ → przecież) ORT Hyde-Park wiec nic wielkiego sie nie stalo. w internecie nawet dziecko mozna kupic ;] jase ze nic sie nie stalo... ale warto wspomniec o googlach... kiedys ktos napisal (chyba) na tym forum ze jak czegos nie ma w googlach to tej rzeczy nie ma ( trzeba tylko umiejetenie zadwac pytania.. a odpowiedz sie znajdzie... nawet chakierzy uzywaja google do swoich podbojow... wspaniala sprawa google ;] , a google.pl/linux to juz (_wogole_ → w ogóle) ORT wypasik ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 Znacie moze jeszzce jakies tego typu ciekawe skróty?? IMO - in my opinion IMHO - in my humble opinion ZTCP - tu nie pamiętam (często można spotkać na p.r.g.k) NTG - nie ta grupa (tutaj pasuje NTF ) OT - off topic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ro-X Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 Skrót BTW oznacza: B - Białko, T - Tłuszcz, W- Węglowodany. (pierwsza pozycja z googla) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 Znacie moze jeszzce jakies tego typu ciekawe skróty?? To ja się dołączę: AFAIK (ZTCW ) - As Far As I Know (Z Tego Co Wiem) LOL - Laugh Out Loudly ROTFL - Rolling On The Floor Laughing RTFM - Read This F... Manual - przeczytaj ten p... manual - częste na usenecie THX - tego nie trzeba tłumaczyć EOT - End Of Thread (tu raczej Topic) TIA - Thanks In Advance - Dzięki z góry (kiedyś widziałem Thanks In Mountain) MSPANC - Mogłem Się Powstrzymać Ale Nie Chciałem (też częste na polskim usenecie) SOA#1 Standardowa Odpowiedź Administratora nr. 1 : "U mnie wszystko działa" HTH - Hope That Helps - Mam nadzieję, że to pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 ZTCP - tu nie pamiętam (często można spotkać na p.r.g.k) Z Tego Co Pamiętam :] [jak mogles nie pamietac z tego co pamietam] ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Listopad 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 PPPP - polska parta przyjaciol (PING)wina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Listopad 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 A ja zamiast korzystać z angielskiego skrótu wolę swojski Polski: ATSD - A Tak Swoją Drogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 wtf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Listopad 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2004 [root@zdenek ~]# apt-get install wtf [roback@zdenek ~]$ wtf wtf wtf: {what,where,who,why} the f*ck Można też po wykonaniu powyższego: [root@zdenek ~]# echo "ATSD a tak swoją drogą" >> /usr/share/wtf/acronyms [root@zdenek ~]# wtfindex /usr/share/wtf/acronyms [roback@zdenek ~]$ wtf atsd atsd: a tak swoją drogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi