DAREK WL. Napisano Sierpień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2008 Mam takie zapytanie do użytkowników kart DVB podobnych do mej skystarki ; Od piątku na linuksie nie świeci mi słonko choć wtyczka kaffeine-sc jest zainstalowana , skrypt aktualizuje klczyki . TPS , PREMIERE , MTV na Hotbirdzie działają a na polsacie jest ciemno . Na windows przy zastosowaniu najnowszego prog-a dvb i VPLUG-a świeci wszystko to co ma świecić. Na linuksie sie popsuło , co może być tego przyczyną :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziojedi Napisano Sierpień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2008 Potwierdzam, ze od piatku Polsat nie swieci. Zmien recznie w SoftCam.Key 01: A4CEB63F2CE42B54B1924AEEFF36599E 02: A4 CE B6 3F 2C E4 2B 54 03: B1 92 4A EE FF 36 59 9E DEC: 164 206 182 063 044 228 043 084 177 146 074 238 255 054 089 158 a powinno zaswiecic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Sierpień 10, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2008 Dzieki kolego Wklepałem kluczyk 01 i działa . Zastanawiam sie jednak czemu sklrypt do aktualizacji kluczyków przestał sprawnie działać choć łączy sie z serwerem określonym w linijce "wget - adres serwera" Tych pozostałych kluczyków 02 03 nie wpisywałem bo nawet nie wiem gdzie :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziojedi Napisano Sierpień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2008 No właśnie zastanawiam się, dlaczego skrypcik nie działa. Szczerze powiem, że w piątek troszke się wystraszyłem A jeśli mogę zapytać jakiego programu używasz? Bo ja na fedorce kaffeine, ale mam też centrum multimedialne, które chodzi ogólnie na debianie, mythtv i sasc + softcam.key. Chcialem postawic tam centosa, ale nie mogę poradzić sobie z kompilacją sasc pod fedorką (albo centosem). Otrzymuje komunikat: "could not identify your kernel" (logi pokazuja to samo). ./configure przechodzi, make przechodzi i zatrzymuje się na make module Debian i Ubuntu dobrze sobie radzi z tą samą kompilacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Sierpień 10, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2008 Ja używam kaffeine na wszystkich dystrybucjach . Kiedyś zainstalowałem MYTHTV ale ten program wymaga podobno bazy MYSQL do działania . Nie poradziłem sobie z jego konfiguracją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanji Napisano Sierpień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2008 Ja planowałem przejście z DVB na Linuksa. Miałem kilka pytań, więc zarzuciłem tu posta i nikt nie odpowiedział, więc porzuciłem temat. W każdym razie najnowsze pluginy pod Windowsa pozwalają na pobieranie kluczy automatycznie bez połączenia z siecią. Może do wtyczek dla xine też to wprowadzono? Warto sprawdzić. Chociaż w sumie to już niewiele czasu zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi