Subaru Napisano Wrzesień 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2008 Witam Na wstępie powiem coś o samej karcie Producent (przynajmniej tak na niej pisze) - Edimax Opis karty pod Linux - Ralink Technology Corp Używany sterownik - rt73usb-firmware.noarch Wersja sterownika - 1.8-4 Pytanie moje jest takie...niestety rozchodzi się o Okieneczka XP w pracowni szkolnej, internet tam jest/będzie dostarczany kablem, zastanawiam się czy teoretycznie jest możliwe podpiąć wspomnianą kartę pod komputer i ustawić ją jako AP lub coś podobnego aby inne urządzenie posiadające Wi-Fi mogło użyć tej karty aby mieć dostępny Internet Jeśli zapomniałem o czymś wspomnieć dopiszę najszybciej jak się da Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Subaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Wrzesień 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 nie wiem czy dla rt73 nie ma w planach trybu access pointa. Zawsze mozna uzyc Ad-Hoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Wrzesień 9, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2008 Hmmm czyli wszystko bardziej zależy od karty niż od systemu...nie wiem co prawda czy Ad-Hoc zadziała, dobrze by było, żeby to był AP...Jest jakiś adres, który trzebaby sprawdzić??? Oczywiście oprócz Google Co ciekawe, rt73 zgaduję, że oznacza Ralink Technology a na samej karcie pisze Edimax...ale może to jest jak, że ten Ralink to tylko Chipset główny czy coś??? No dobra wezmę laptopa i spróbuję to jakoś załączyć, życz mi szczęścia xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Wrzesień 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2008 od systemu tez. kazdy wie na jakie 2 OSy w pierwszej szczegolnosci robi sie sterowniki A co do edimaksa i ralinka- kupujesz mobo MSi/Gigabyte/ASUS/ABIT/whateva else a co w srodku? Intel/AMD/VIA/SiS/Alladin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Wrzesień 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 13, 2008 No fakt płyta głowna Gigabyte a grafa od nVidia zaś procesor AMD muhehe Wychodzi na to, że chyba nie da rady chyba, że się coś jeszcze dowiem...nah co za świat No dobra myślę, że nie ma co gdybać i można zamknąć, chyba, że się znajdzie sposób ale obawiam się, że nie Dziękuję za pomoc i przepraszam za zawracanie gitary " No to skreślam z listy problem i sprawdzam następny xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi